Svarta Kattens Forum Forum Index Svarta Kattens Forum

 
 FAQFAQ   SökSök   AnvändarlistaAnvändarlista   AnvändargrupperAnvändargrupper   RegistreraRegistrera 
 ProfilProfil   Logga in för att se dina privata meddelandenLogga in för att se dina privata meddelanden   Logga inLogga in 

Södra Riket

 
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Svarta Kattens Forum Forum Index -> Allmänt
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
Fingon
Boende under celoenbordet


Blev Medlem: 10 Apr 2005
Inlägg: 478

InläggSkrivet: Fre Dec 05, 2008 10:46 pm    Ämne: Södra Riket CiteraArrangörsgruppen presenterar stolt: Södra Riket

Vad? Ett nyskapande bylajv med fokus på konflikten i världen, i byn och inom oss alla
När? 16-21 juni 2009
Var? Tumba, strax söder om Stockholm
Kostnad? 300 kr
Hemsida? Sodrariket.se

873 år efter Ala Rikes grundande stod freden i Blockby, vilket markerade slutet på de Nordgranländska krigen. Granland avgick som segrare mot Ala Rike, och de område som tidigare hetat Södra Riket blev Norra Granland. Sydaler som fått sina hem förstörda reste norrut och slog sig ner på gränsen mellan Ala Rike och Norra Granland, mellan Kronebo län och Broby län. Den tidigare obebodda bygden fick namnet Ensligheten. Bara något år efter att de sått den första skörden på de bördiga fälten dök det upp en liten grupp Granländska krigsveteraner. De hade tilldelads jord i trakten som belöning för trogen tjänst, och snart hade de gjort beslag på de bästa fälten för egen del...

Åren gick, och bygden Ensligheten växte. Flera gårdar växte upp runt själva byn, och människorna lärde sig motvilligt att samexistera. Det spelade allt mindre roll om byn egentligen hörde till Ala Rike eller till Granland. Helt förlät man dock inte varandra. Giftermål mellan Aler och Granlänningar var och är uteslutet.

Efter 300 år var freden över. För två år sedan, år 1172, blåste stridigheterna upp igen. Ala Rikes trupper gick in i Granland och länge såg det ut som om de skulle vinna. Förra hösten vände dock alernas krigslycka, och Ala Rikes Heliga Armé retirerar norrut. Ensligheten har legat i det ockuperade området sedan krigets början, och har än så länge inte drabbats särskilt hårt av kriget. Den stora frågan i byn sedan två år tillbaka är vilken sida man ska ställa sig på. Granland; för fosterlandet, eller för Ala Rike; för befriarna och för tron på Gud?Södra Riket är ett nyskapande bylajv där relationerna mellan de två släkterna i byn Ensligheten står i centrum. I den omkringliggande världen rasar kriget för fullt, och motsättningarna mellan folket i byn tjänar som en symbolisk förlängning av den blodiga konflikten mellan Ala Rike och Granland. Kommer prästerskapet att stärkas eller försvagas? Vilka kommer tillhöra vinnarna, vilka kommer tillhöra förlorarna? Och vilket land kommer Ensligheten att tillhöra när det sista slaget är över? Allting sker självfallet under strikt religiositet inom den välskrivna religionen Ordaves.

Till skillnad från de flesta andra bylajv ligger också stort fokus på det realistiska bylivet. Alla deltagare kommer att ha ett yrke som aktivt utövas under lajvet, såsom odlare, smed, skomakare, snickare med mera. Invånarna i byn är en del av ett fungerande samhälle, och vår vision är att detta skall framgå tydligt. Byn skall kännas levande och trovärdig. Läs mer om detta på vår hemsida i texterna "Vision" respektive "Löften & Krav".

Våra krav på rollspel och utrustning kommer inte vara onödigt höga. Däremot kommer de krav som finns att vara tydliga, och vi förväntar oss att alla deltagare följer dessa krav till punkt och pricka. I gengäld utlovar vi ett unikt bylajv med fokus på konflikter och oro för vad som skall hända i framtiden, både ute i världen och hemma i byn. Vi utlovar en levande by utan "drägg" och "äventyrare" men med arbetande bofasta bybor med riktiga yrken. Samtliga deltagare kommer att få en personlig intrig, som självfallet är kopplad till de övriga intrigerna på ett lämpligt vis. Vi lovar även att försörja deltagarna med dass, tillgång till vatten och boende i inlajv trähus.

Vi i arrangörsgruppen hälsar Dig varmt välkommen till Södra Riket! www.sodrariket.se

MVH
Martin Arleskär
Signe Lemhagen
Johan Nylin
Martin ÅkessonPS.
Södra Riket kan sägas vara en spin-off från Granlandskampanjen. De två arrangörsgrupperna har dock inga officiella kopplingar, Södra Riket och Granland arrangeras fristående från varandra av två olika arrangörsgrupper.
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande Skicka email
Fingon
Boende under celoenbordet


Blev Medlem: 10 Apr 2005
Inlägg: 478

InläggSkrivet: Ons Jan 21, 2009 1:52 pm    Ämne: Citera

Alla som är intresserade av att åka på Södra Riket får en chans att prata med arrangörerna och träffa andra deltagare under Södra Rikets deltagarträffar som får sin premiär den 27:e januari 2009 vecka 5 kl. 17.30. Deltagarträffarna äger rum på Café Gråmunken i Gamla Stan samma tid alla ojämna tisdagar från och med det datumet.

Café Gråmunken
Västerlånggatan 18
Gamla stan
Stockholm
Varannan tisdag (ojämna veckor) kl. 17:30

Inbokade tisdagsträffar:
27/1
10/2
24/2
10/3
24/3
7/4
21/4
5/5
19/5
2/6

Om någon deltagarträff skulle bli inställd så kommer det att meddelas i vår forumstråd gällandes ämnet.
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande Skicka email
Nyllet
Besökare


Blev Medlem: 19 Jun 2007
Inlägg: 26
Från: Åkersberga

InläggSkrivet: Mån Feb 02, 2009 5:34 pm    Ämne: Citera

Nu har anmälan formellt öppnat! Klicka här

Lajvet har ett begränsat antal platser, så anmäl er medan det finns platser kvar...
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande
Fingon
Boende under celoenbordet


Blev Medlem: 10 Apr 2005
Inlägg: 478

InläggSkrivet: Ons Mar 25, 2009 2:29 pm    Ämne: Citera


Senaste nytt!

Arrangemanget rullar vidare. Vi fortsätter förstås med våra informationsmöten varannan tisdag (ojämna veckor) på Café Gråmunken i Stockholm. Här kan du träffa arrangörer, prata med andra blivande deltagare, få hjälp med din roll med mera. Mer info om detta finns här!

Anmälningssystemet är öppet sedan snart en månad tillbaka. Vi lanserar nu en förenklad variant av anmälningsrutinen som gör det enklare för er deltagare att anmäla sig. Anmälningssystemet hittar du här! Det finns numera även möjlighet att anmäla sig på plats på våra tisdagsmöten och på våra workshops!

Anmälningarna börjar rulla in och flera yrkespar är redan upptagna! Lärlingsplatser finns dock kvar till i princip samtliga yrken. Anmäl dig snarast för att garantera dig den roll du vill spela, och vilken stuga du vill bo i! Först till kvarn!Några viktiga datum:
19 april: Odlingsworkshop - Vi sätter potatis och annat ute i lajvbyn (strax utanför Stockholm), alla är välkomna! Mer information om detta finns på vårat forum!
15-17 maj: Sy och hantverksworkshop - Hantverka och fixa på din utrustning tillsammans med andra deltagare. Mer information kommer!
17 maj: Sista anmälningsdatum!
16 juni: Arrangemanget börjar!


Har du några frågor? Kontakta Martin Arleskär (martin.arleskar@sodrariket.se) eller besök vårat forum!

Vi välkomnar er till Ensligheten och SÖDRA RIKET!
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande Skicka email
LillaSparv
Stamkund


Blev Medlem: 23 Jan 2007
Inlägg: 91
Från: Solna

InläggSkrivet: Tis Maj 05, 2009 3:10 pm    Ämne: Citera

Senaste nytt!
Arrangemanget rullar vidare. Vi har varit ute på området och satt potatis, lök, rädisor, blommor med mera. Dessutom håller TuLajv på att anlägga en örtträdgård, planterar fruktträd, humle, rotsaker mm. Bilder från odlingen finns här!Syworkshop
Den 15-17 maj är det dags för sömnad- och hantverksworkshop inför lajvet! Vi kommer hålla till i lokalen Hermelinen som ligger nära Täby Centrum. Vi börjar ca 18:00 på fredagen och håller på fram till söndagen. Möjlighet till övernattning i lokalen finns, aktivitet pågår snart sagt dygnet runt! Mer info finns i tråden om detta på vårat forum! http://sodrariket.se/forum/viewtopic.php?f=6&t=104

Anmälningarna fortsätter rulla in och vi har nu fyllt mer än 60% av platserna! Anmäl dig snarast för att säkra din roll, sista anmälningsdatum är 17 maj! Anmälningssystemet hittar du här! Det finns numera även möjlighet att anmäla sig på plats på våra tisdagsmöten och på våra workshops! För att se vilka platser i hus och stugor som är lediga, klicka här!

Tisdagsträffar
Vi fortsätter förstås med våra informationsmöten varannan tisdag (ojämna veckor) på Café Gråmunken i Stockholm. Här kan du träffa arrangörer, prata med andra blivande deltagare, få hjälp med din roll med mera. Mer info om detta finns här!


Några viktiga datum:
15-17 maj: Sy och hantverksworkshop i Täby, Stockholm - Hantverka och fixa på din utrustning tillsammans med andra deltagare.
17 maj: Sista anmälningsdatum!
16 juni: Arrangemanget börjar!


Har du några frågor? Kontakta Martin Arleskär (martin.arleskar@sodrariket.se) eller besök vårat forum!
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande Skicka email Besök användarens hemsida MSN Messenger
Fingon
Boende under celoenbordet


Blev Medlem: 10 Apr 2005
Inlägg: 478

InläggSkrivet: Mån Maj 11, 2009 8:01 pm    Ämne: Citera

Anmälningsdags!

Tiden gårt fortare än vad du tror, och nu närmar sig sista anmälningsdatum till Södra Riket med stormsteg! Nu på söndag, 17 maj, skall anmälan vara inne! Skynda att anmäl dig och säkra en plats på sommarens höjdpunkt i Granlandsvärlden!

Här presenteras de roller som officiellt finns lediga. Observera att om du har kunskaper inom ett annat hantverk som kan tänkas passa in så tveka inte att höra av dig!

Bagare - 1 man, 1 kvinna, 2 lärlingar
Bryggare - 2 lärlingar (gärna granlänningar)
Ljusstöpare - 1 man (gärna aler), 2 lärlingar
Odlare - Kontakta oss
Skomakare - 1 kvinna (gärna granlänning), 2 lärlingar
Smed - 1 lärling (gärna aler)
Snickare - 1 kvinna (gärna aler), 1 lärling
Snidare - 1 man, 1 kvinna, 2 lärlingar
Vedhuggare - 2 lärlingar (gärna granlänningar)

Finns det en roll som är upptagen, men som du gärna vill spela? Hör av dig. I vissa fall kan vi tänka oss mer än ett arbetspar. Antalet lärlingar är i viss mån flexibelt.


Här visas i vilka stugor det fortfarande finns platser:

Alerska
Silverbo: Mästare kvinna (gift med den manliga skräddaren), 1 lärling
Hillastugan: 2 lärlingar
Nästet: Mästare man, mästare kvinna, 1 lärling
Sporrebo: 1 lärling

Granländska
Broddebo: 1 lärling
Pipartorp: 1 lärling
Långhuset: mästare man, mästare kvinna, 2 lärlingar
Korploftet: 2 lärlingar


Exempel på mästaryrken till vilka du kan anmäla sig som lärling utan några större förkunskaper :
- Skomakare
- Ljusstöpare
- Odlare
- Snickare
- Bryggare
- Färgare
- Vedhuggare


Anmäler dig gör du på vår hemsida, mer exakt här: http://sodrariket.se/node/64

Vi hälsar Dig varmt välkommen till Södra Riket!
Till överst på sidan
Visa användar profil Skicka privat meddelande Skicka email
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget    Svarta Kattens Forum Forum Index -> Allmänt Alla tider är GMT + 1 Timme
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group