Lajv-butiken i Solna
Sköta latexvapen
Uppdaterad 2007-04-25

För att ett latexvapen ska få maximal livslängd måste det vårdas väl. Ett latexvapen utsätts stundtals för mycket hög påfrestning och därför är det viktigt att alla delar av svärdet är i bästa kondition

Handhavande
Respektera arrangörernas regler och använd sunt förnuft.

Slå inte mot vassa kanter.

(Mer information under denna rubrik kommer inom kort)

Ytskikt
Vapnets yta skall hållas ren för att undvika att smuts orsakar repor i latexen, repor som med tiden kan ge upphov till sprickor. Ett latexvapen ska också sprayas med silikonspray när ytan börjar se matt och osmidig ut, förslagsvis före och efter varje lajv. Om vapnet inte silikonsprayas alls kommer latexen med tiden att torka och spricka. På förekommen anledning vill vi påpeka att mjöl, talk, fixativ eller annat är inte en fullgod ersättning för silikonspray!

Förvaring
Förvaras över +5 grader. Vid lägre temperaturer blir latexen stel och då kan sprickor med tiden uppstå.

Förvara inte latexvapen i solljus. Latexen kan missfärgas eller åldras i förtid.

Tillse att vapnet ligger på jämt underlag och ingen del är i kläm. Om plastmaterial utsätts för deformering under lång tid kommer deformeringen bli permanent.

Vapnet mår bäst av att förvaras i skida. Skidan skall ha en glatt, friktionsfri insida. Enklast ordnas detta genom att insidan är belagd med silvertejp och vapnet är silikonsprayat.

Låt aldrig ett latexvapen stå vilande på spetsen.

 

 

 

 


Allt material (text, grafik och bilder)
är skyddat av lagen om upphovsrätt. Om inget annat anges är allt material
(C) Helena Ängebrink 2008
butiken@svartakatten.com